Bent u van plan om binnen 10 jaar uw woning te verkopen? Energielabel fors duurder!

Let dan goed op! De regels voor het aanvragen van een energielabel gaan namelijk veranderen. Vanaf 01 januari 2021 is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de huidige regeling voor wat betreft het energielabel.

De huidige regeling bestaat uit het definitief maken van het voorlopige energielabel welke iedere eigenaar van een woning in 2015 heeft ontvangen. Het definitief maken van dit energielabel is relatief eenvoudig en bovendien zijn de kosten laag. Deze regeling zal aan het eind van dit jaar ophouden te bestaan.

De nieuwe regeling vanaf 2021 maakt het noodzakelijk dat er een controleur bij u thuis langs komt om het energielabel op te stellen. Het gevolg hiervan is dat het aanvragen van een energielabel niet alleen omslachtiger gaat worden, maar daarnaast ook flink kostbaarder.

Een energielabel is bij de verkoop van een woning verplicht. Wij adviseren u dan ook indien u plannen heeft in de komende 10 jaar uw woning te verkopen nu alvast het energielabel aan te vragen. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw energielabel? Neem dan contact op met een van de medewerkers van MOZA Makelaardij uit Wapenveld. Wij helpen u graag verder! U kunt ons bereiken via telefoonnummer 038-4479955 of e-mail info@moza.nl.