Op dit moment is aannemer Geveke bezig met de herontwikkeling van de woningen welke rond ‘de Kolk’ komen te staan in Wapenveld. Geveke heeft daarvoor een stedenbouwkundig plan ontwikkeld. De woningen zijn ontworpen door Van Manen en Zwart architecten uit Drachten. Het plan is een aanzet om te komen tot een mogelijk definitief plan voor de verkaveling, woningtypes en architectuur.

Het plan omvat woningen die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. Door gebruik te maken van een uitgekiende basisplattegrond zijn de woningen, door middel van verschillende opties, geschikt voor zowel starters, kleine gezinnen, grote gezinnen en ouderen. Het plan is bedoeld om vanuit de belangstellenden te horen hoe het plan ontvangen wordt en waar nog aan gedacht moet worden in de verdere uitwerking.

De woningen bestaan uit een begane grond met een kap die zicht uitstrekt over twee verdiepingen. De totale oppervlakte bedraagt circa 143m² bruto vloeroppervlakte. Door gebruik te maken van een dakkapel op de eerste verdieping kunt u hier drie slaapkamers maken. Ook is het mogelijk om een vierde slaapkamer op de zolder te realiseren. De grote ramen in de achtergevel zorgen voor een rijke en ruimtelijke beleving van ‘de Kolk’. Optioneel wordt er een luifel aan de achterzijde aangeboden waardoor u bij de zomerdag echt het idee heeft op vakantie te zijn.

De woningen beschikken over zowel een buitenberging als een parkeermogelijkheid voor de woning. Hierdoor blijft het open ruimtelijk gevoel en de vrije uitkijk over het water van ‘de Kolk’ bestaan. In de basis maken de erfafscheidingen, grenzend aan het openbaar gebied, onderdeel uit van het plan. De afscheiding tussen het parkeren en de woningen bestaat uit een beukenhaagje.

De kavelgroottes zijn indicaties en dienen verder uitgewerkt te worden in samenwerking met de gemeente.

Een videopresentatie van het plan:

Heeft u interesse in dit plan of heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Aarzel dan niet en neem contact met ons kantoor op via onderstaand formulier.